Vil du annoncere på Bogpriser.dk, skriv til os her
Bogen “Spaltningen” af David Favrholdt; Bogen “Spaltningen” af David Favrholdt;

Spaltningen

af David Favrholdt

Bogtype: Paperback, Udgivelsesår: 2005, Udgave: 1

Lindhardt og Ringhof / ISBN 9788759524503

Beskrivelse: Niels Bohr og Werner Heisenberg er de to største navne i det 20. århundredes atomfysik. De mødte hinanden i 1922, og Bohr hentede Heisenberg til København, hvor han fra 1926-1927 var lektor på Niels Bohr Instituttet. Deres samarbejde var meget tæt og frugtbart og medførte nærmest et åndeligt far-søn-forhold. Men deres nære venskab blev brudt på grund af nazismen i 1930´ernes Tyskland. Mens mange fysikere flygtede for Hitler, forblev Heisenberg i Tyskland, hvor han kastede sig over atomenergi og arbejdede på mulighederne for at lave en tysk atombombe.

Ud over en alment forståelig fremstilling af den kernefysik, som muliggjorde reaktoren og atombomben, får vi i bogen et interessant indblik i det uundgåelige samspil imellem videnskab og politik illustreret ved det berømte møde mellem Bohr og Heisenberg. Her forklares det nærmere, hvordan det kunne gå til, at Heisenberg og andre tyske fysikere gik på kompromis med nazismen.

Bogtype: Paperback, Udgivelsesår: 2006, Udgave: 2

Lindhardt og Ringhof / ISBN 9788759525760

Beskrivelse: Niels Bohr og Werner Heisenberg er de to største navne i det 20. århundredes atomfysik. De mødte hinanden i 1922, og Bohr hentede Heisenberg til Niels Bohr Instituttet i København. Deres samarbejde var tæt og frugtbart og medførte nærmest et åndeligt far-søn-forhold. Men deres nære venskab blev brudt på grund af nazismen. Mens mange fysikere flygtede fra Hitler, forblev Heisenberg i Tyskland, hvor han kastede sig over atomenergi og arbejdede på mulighederne for at fremstille en tysk atombombe.