Vil du annoncere på Bogpriser.dk, skriv til os her
Bogen “Rigets frue: Margrete 1.” af Maria Helleberg

Rigets frue: Margrete 1.

af Maria Helleberg

Forhandlere af bogen “Rigets frue: Margrete 1.”

Boghandel Total
kr. 88,00 Vis
kr. 93,95 Vis
kr. 99,95 Vis
kr. 105,00 Vis

Bogtype: E-bog, Udgivelsesår: 2015

Lindhardt og Ringhof / ISBN 9788711450116

Beskrivelse: Rigets Frue er en stofmættet og begivenhedsrig roman om den legendariske, danske dronning Margrete 1. (1353-1412).

I Rigets frue fortæller Maria Helleberg den formidable historie om Margretes liv. Romanen skildrer den lille piges opvækst på Vordingborg med de fraværende forældre, den sindsforvirrede dronning Helvig og den magtfulde Valdemar Atterdag, og barneægteskabet med kong Håkon af Norge. Videre følger romanen den voksne kvinde og regents erfaringer med kærlighed og krig, til hun i 1397 lader sin adoptivsøn Erik af Pommern krone til konge over sit imperium - dog uden at afgive magten. En ukronet fru Konge og et sammensat middelaldermenneske: snu, modig, religiøs, selvrådig, elsket og hadet.

Rigets frue beskriver en kvindes vej til magten i en tid, hvor magten traditionelt blev udøvet af mænd. Den stiller skarpt på de menneskelige ofre, Margrete måtte yde for at vinde og bevare sin suveræne position. Med sit komplekse kvindeportræt har romanen bud til nutidens kvinder, splittet mellem personlig ambition og bløde værdier.

"Historisk underholdningsroman i højt tempo om Margrete I"
- May Schack, Politiken