Vil du annoncere på Bogpriser.dk, skriv til os her
Bogen “Psykoterapi” af Jørgen Nystrup;

Psykoterapi

af Jørgen Nystrup

Bogtype: Paperback, Udgivelsesår: 1999, Udgave: 1

Psykiatrifonden / ISBN 9788790420079

Beskrivelse: Psykoterapi tjener ifølge Jørgen Nystrup to hovedformål: behandling af psykisk lidelse og personlig udvikling, derunder også bearbejdelse af tab og traumer. Og den kan udføres både som korttidsbehandling, som det fx sker ved sorghjælp, og som langtidsbehandling, der kan strække sig over flere år, som man kender den fra den klassiske psykoanalyse.

I bogen gives en indføring i psykoterapiens hovedformer, der er baseret på forskellige psykologiske teorier om personlighedens struktur og udvikling - og som anvender forskellige metoder.

Det drejer sig bl.a. om psykodynamisk terapi, om adfærdsterapi og kognitiv terapi, om gestaltterapi, transaktionsanalyse og hypnoterapi. Der lægges især vægt på den psyko- analytisk baserede terapi med dens teorier om menneskets udviklingsfaser, personlighedens struktur og forsvars- og tilpasningsmekanismer.

Jørgen Nystrup slår fast, at god psykoterapi - uanset hvilken teori den tager udgangspunkt i - kan føre til samme resultater.

Jørgen Nystrups lille bog er skrevet i et klart og lettilgængeligt sprog og kræver ikke særlige forudsætninger hos læserne. Den henvender sig ikke alene til folk, der professionelt har med andre mennesker at gøre, men også til alle andre, der har lyst til at sætte sig ind i, hvad psykoterapi er, og hvad psykoterapien kan - og ikke kan.