Vil du annoncere på Bogpriser.dk, skriv til os her
Bogen “Plagiering og anden videnskabelig uredelighed” af Anders Smith;Ellen Margrethe Basse;David Favrholdt;

Plagiering og anden videnskabelig uredelighed

af Anders Smith; Ellen Margrethe Basse; David Favrholdt

Bogtype: Paperback, Udgivelsesår: 2008, Udgave: 1

Husets Forlag / ISBN 9788774836315

Beskrivelse: Plagiering og anden videnskabelig uredelighed er problemstillinger, som har fået stor offentlig bevågenhed i de senere år. Samtidig har internettets udbredelse betydet, at enorme tekstmængder kun er et par museklik væk. Alligevel møder studerende og kommende forskere kun sjældent en praktisk orienteret diskussion af problemet. Det råder denne bog bod på.

I bogen gennemgår tre fagfolk praktiske regler såvel som etiske og juridiske aspekter af videnskabelig uredelighed.

Forfatterne diskuterer bl.a., hvad man må og hvad man ikke må mht. plagiering - og under hvilke betingelser man kan anklages for videnskabelig uredelighed. Der ses også på uredelighed i en bredere forstand, og det afdækkes, at Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed primært beskytter forskere imod angreb for at være uredelig: Sikringen af forskningens troværdighed er ikke det centrale. Bogen giver et bredt indblik i problemstillingen og diskuterer flere aktuelle eksempler som bl.a. Lomborg- og Nyborg-sagerne.

Bogen bør læses af alle forskere, studerende og andre med interesse for de etiske og juridiske aspekter af forskning og formidling.