Vil du annoncere på Bogpriser.dk, skriv til os her
Bogen “Ophold” af Red. Dan Ringgaard;Stefan Iversen;Henrik Skov Nielsen;

Bogtype: Ukendt bogtype, Udgivelsesår: 2003, Udgave: 1

Akademisk / ISBN 9788750037682

Beskrivelse: Giorgio Agamben er en af samtidens mest originale og enigmatiske tænkere og placerer sig i disse år som en central figur på det globale filosofiske landkort.

Hans tænkning er u-systematisk i den forstand at den ikke holder sig inden for ét bestemt system eller én bestemt skole, men mellem mange. Det er ikke muligt at institutionalisere Agamben eller at klassificere og kanonisere ham under én bestemt skoledannelse. Hans forfatterskab har derimod karakter af en fortsat videreudvikling af andre filosoffers arbejder som fx hos: Heidegger, Benjamin, Debord, Arendt og Foucault.

Åndsbeslægtede forfattere til Agamben er Jean-Luc Nancy, Philippe Lacoue-Labarthe, Jacques Derrida og Gilles Deleuze.

Et dominerende træk i Agambens tænkning er intentionen om at gøre ophold. Ofte søger Agamben tilbage til indkredsninger af det mulige som muligt, dvs. inden dets virkeliggørelse og aktualisering - til det hvide ark og potentialet. Det er måske mere end noget andet denne intention om at opholde sig der, hvor andre er gået videre, som giver hans tænkning en særlige form og inspirationskraft. Potentialitetsbegrebet står derfor centralt hos Agamben og derfor også i denne bogs introduktioner til hans tænkning. Udover Agambens egne artikler indeholder bogen også fem introducerende artikler om de centrale begreber i forfatterskabet.

Giorgio Agambens bøger er oversat til adskillige sprog, hvor det meste nu foreligger på engelsk.