Vil du annoncere på Bogpriser.dk, skriv til os her
Bogen “Nordjyske horisonter” af Henrik Scheel Andersen;Knud Sørensen;

Nordjyske horisonter

af Henrik Scheel Andersen; Knud Sørensen

Bogtype: Hardback, Udgivelsesår: 2012, Udgave: 1

Lars Mathiesen / ISBN 9788799537822

Beskrivelse: Bogen ”Nordjyske Horisonter” med malerier af Henrik Scheel Andersen og nye digte af Knud Sørensen. De to kunstnere passer som fod i hose til hinanden, og der er da også kommet en utrolig smuk bog ud af sammensætningen, hvor vi i ord og billeder tages på en rejse ind i det nord og vestjyske landskab.  
Henrik Scheel Andersen har igennem en årrække markeret sig som en vægtig fortolker af landskabet. På en gang nøgternt og følsomt maler han strandenge, fjordene, markerne og de åbne vidder. I bogen skildres landet, som det er, usminket og uden romantisk skønmaleri, og dog med kærlighed til det herude. Vi ser både den uberørte natur med hav og fjordlandskaber og det moderne marklandbrug med sprøjtespor og rundballer. Vi ser forfaldne nedlagte landbrug og forladte udtjente campingvogne. Vi ser de høje roterende vindmøller og de grafittibemalede bunkerbetonklodser i klitlandskabet.
Forfatteren Knud Sørensen har gennem en menneskealder givet stemme til landbolandet og dets mennesker. I ni nye digte viser han sig igen som den fantastiske ordkunstner han er. På sin egen sindige jyske facon leger han med sproget og skaber billeder, der planter sig på nethinden.
Knud Sørensens ord lader vestenvinden ruske i os. Ordene fremkalder vore egne oplevelser i naturen og for en stund sætter han tiden stå og lader os gribe erindringen og øjeblikket. Knud Sørensen var landinspektør på Mors i mange år, sideløbende med at han skrev, og man kan fornemme de mange skridt, han har taget over plovfurer og langs læhegn i hvert ord han skriver. Sansning og eftertanke fæstner sig i pennen og bliver til jysk ordbilledkunst.