Vil du annoncere på Bogpriser.dk, skriv til os her
Bogen “Nazimyter” af Dan H. Andersen;

Nazimyter

af Dan H. Andersen

Bogtype: Hardback, Udgivelsesår: 2007, Udgave: 1

Aschehoug / ISBN 9788711118474

Beskrivelse: I denne bog beretter historikeren Dan H. Andersen om den mystiske og okkulte side af nazismen og Det Tredje Rige. Vi hører om forestillingerne om en mytisk germansk guldalder og visionen om et verdensherredømme for et racerent Stortyskland. Regimets ritualer var religiøse og baseret på racen og blodet, og Dan H. Andersen påviser en række lighedspunkter mellem Det Tredje Rige og moderne dødskulter.

Centralt i bogen er kapitlerne om Heinrich Himmler, som foruden at være leder af SS og en nådesløs organisator af holocaust var en mystiker, der formede SS som en moderne ridderorden og indførte hedenske ritualer i medlemmernes liv. Bogen beskriver SS-kultcentrene i den gamle borg Wewelsburg og middelalderkirken i Quedlingburg, de arkæologiske udgravninger i Tyskland og Indiana Jones-agtige ekspeditioner til bl.a. Frankrig for at finde den hellige gral og Tibet for at finde hjemlandet for den ariske race. Her vil læseren midt i det tragiske kunne more sig over den kostelige historie om, hvordan Ekstrabladet til Himmlers raseri fik stoppet en SS-ekspedition til Island.

I bogens sidste kapitel beskrives den okkulte nazismes indflydelse efter afslutningen af Anden Verdenskrig, både i moderne popkultur og i nynazistiske grupper.