Vil du annoncere på Bogpriser.dk, skriv til os her
Bogen “Narkotikasituationen i Danmark” af

Narkotikasituationen i Danmark

Bogtype: Ukendt bogtype, Udgivelsesår: 1999, Udgave: 1

Psykiatrifonden / ISBN 9788790420062

Beskrivelse: Dette er en rapport, der handler om stofmisbrug, om et alvorligt samfundsproblem, der ofte er et spørgsmål om liv og død.

Vi har ca. 300.000 alkohol- og stofmisbrugere i Danmark og ca. 10.000 hårde narkomaner. Ca. 300 misbrugere dør årligt alene på grund af forgiftning. Og mange flere dør på grund af psykiske, fysiske og sociale komplikationer til dette misbrug. Dertil kommer: mistet arbejde, opløste ægteskaber, psykiske lidelser, ulykker, dødsfald. Slagsmål, prostitution, vold, mord og selvmord. Kriminalitet i uanede dimensioner.

Formålet med denne rapport (og den høring som rapporten bygger på) var og er at få fremlagt nogle erfaringer og forskningsresultater vedrørende misbrugets årsager, forebyggelse og behandling. Hvad skyldes arv og biologi, hvad skyldes stoffernes egenskaber, og hvad skyldes miljø og påvirkninger udefra? Hvordan gennemfører vi bedst behandlingsindsatsen. Medicinsk, psykologisk, socialt, politimæssigt osv. Hjælper tidlig intervention? Oplysning? Er heroin bedre end metadon? Sidstnævnte behandles grundigt af engelsk narko-forsker (Gossop) og Dansk Narkotikaråds formand (Brandt).

Første del af rapporten giver kontant viden, fremlagt af landets førende eksperter. Derefter følger den mere holdningsmæssige debat, hvori deltager fire kendte danske debatører.

Rapporten henvender sig til alle, der er berørt af eller er interesseret i stofmisbrugets enorme menneskelige og samfundsmæssige aspekter. Og til dem, der har med forebyggelse og behandling at gøre, i behandlingssystemet og det administrative system.