Vil du annoncere på Bogpriser.dk, skriv til os her
Bogen “Moralpolitik i Danmark” af Erik Albæk;Christoffer Green-Pedersen;Lars Thorup Larsen;

Forhandlere af bogen “Moralpolitik i Danmark”

Boghandel Pris Fragt Fragt 1 Fragt 2 Levering Total
kr. 216,60
Fragt 1: kr. 30,00
Fragt 2: kr. 0,00
Levering: 3-5 dage
kr. 30,00 kr. 0,00 3-5 dage kr. 246,60 Vis
Pris:kr. 216,60 Fragt 1 (i)

Fragt: kr. 30,00
Levering: 3-5 dage
Fragt 2 (i)

Fragt: kr. 0,00
Levering: 3-5 dage

Bogtype: Ukendt bogtype, Udgivelsesår: 2014, Udgave: 1

Syddansk Universitetsforlag / ISBN 9788776747824

Beskrivelse: I Danmark falder stillingtagen til moralpolitiske emner som abort, kunstig befrugtning, homoseksuelle ægteskaber og aktiv dødshjælp udenfor normal partipolitik. De betragtes som ´ikke-politiske´. I stedet anses de for at være særlige, ´etiske´ spørgsmål, som folketingspolitikerne må tage individuel, personlig stilling til. Og derfor vies moralpolitiske spørgsmål ikke megen opmærksomhed i dansk politik.

I modsætning til i Danmark opfattes moralpolitiske spørgsmål i de fleste lande som helt ’normale’ politiske emner, som partierne ofte giver betydelig opmærksomhed – på linje med skatte-, trafik-, forbruger-, forsknings- eller udenrigspolitik. Mest kendt er nok USA, hvor netop abort og homoseksuelle ægteskaber er højpolitiserede emner. Det samme er tilfældet i Frankrig og i Spanien. Da den daværende socialistiske regering i Spanien i 2010 besluttede at indføre fri abort, deltog op mod en million spaniere i en protestmarch. Den borgerlige regering, der vandt regeringsmagten i 2011, planlægger igen at fjerne retten til fri abort.

Ved at have afpolitiseret moralpolitik er Danmark i et internationalt perspektiv undtagelsen og ikke reglen. Bogen Moralpolitik forklarer, hvorfor moralpolitik er afpolitiseret i Danmark, men ikke i de fleste andre lande. Og den undersøger, hvordan danske politikere i fraværet af partidisciplin tager stilling til moralpolitiske emner, når Folketinget – trods den manglende politisering – vælger retligt at regulere disse.