Vil du annoncere på Bogpriser.dk, skriv til os her
Bogen “Mit SKANDINAVISKE KØKKEN” af Camilla Plum Bogen “Mit skandinaviske køkken” af Camilla plum;

Mit skandinaviske køkken

af Camilla plum

Bogtype: Hardback, Udgivelsesår: 2010

Politikens / ISBN 9788740001952

Beskrivelse:

Bogtype: Hardback, Udgivelsesår: 2011, Udgave: 1

Politikens forlag / ISBN 9788756798594

Beskrivelse:

Nordisk og skandinavisk mad har i de senere år vakt stor opsigt over hele verden. I mit skandinaviske køkken deler Camilla Plum ud af sin store viden om skandinavisk mad og om råvarerne og man får dermed et godt indblik i, hvor eksotisk og særpræget, den skandinaviske madkultur egentlig er – præget af de skiftende klimatiske forhold henover forår, sommer, efterår og vinter. 

Skandinavisk mad er mange ting. Nordpå har de det mest vidunderlige vildt, svampe og vilde bær på kloden, sydpå har vi perfekt klima til frugt og grøntsager, fisk og husdyr, og vores spisevaner afspejler denne diversitet. Der er dog flere ligheder end forskelle, og fælles er måden at kombinere sødt og surt, peberrod og smør, rug og rå løg samt den meget enkle måde at tilberede og konservere råvarerne på, som ikke har sin lige noget sted i verden. 

Bogen er oprindeligt skrevet på engelsk til et engelsk og amerikansk publikum, og danske læsere vil måske kunne genkende nogle af opskrifterne fra artikler, bøger og tv-programmer, som Camilla Plum har lavet herhjemme, men resten af stoffet er nyt og her samlet for første gang.