Vil du annoncere på Bogpriser.dk, skriv til os her
Bogen “Lille dreng på Østerbro” af Ib spang Olsen Bogen “Lille dreng på Østerbro” af Ib Spang Olsen;

Lille dreng på Østerbro

af Ib Spang Olsen

Bogtype: Hardback, Udgivelsesår: 1991

Bogladerne Østerbro / ISBN 9788700060173

Beskrivelse:

Bogtype: Hardback, Udgivelsesår: 2002, Udgave: 3

alma / ISBN 9788798514510

Beskrivelse: Dette er en ny udgave af Ib Spang Olsens efterhånden klassiske beretning om barndommen på 1930ernes Østerbro.
Af bogens mange billeder blev de fleste tegnet til en udstilling på Københavns Bymuseum i anledning af det officielle Børneår 1979. Men bogen er ikke blot en skildring af et bestemt københavnsk kvarter. Den er først og fremmest et bidrag til memoirelitteraturen om en tidsperiode, der ikke findes så forfærdeligt meget materiale om.
Lille dreng på Østerbro er en bog, der af nutidens børn kan benyttes som informationskilde om en svunden tid - og af de voksne, der selv har oplevet den stemning, der her skildres i ord og billeder, kan bruges som opfriskning af minder og måske som inspiration til at fortælle om deres barndomsland.

Der er tale om et klassisk erindringsværk i dansk litteraturhistorie (...) Lille dreng på Østerbro er ingen billedbog for børn, men kan være en glimrende af slagsen, hvis der er bedsteforældre eller oldeforældre, der med baggrund i illustrationerne og teksten kan fortælle deres historie. Damian Arguimbau, Weekend Avisen

Punktnedslag i erindringen fra drengelivet i 20ernes og 30ernes ydre Østerbro. Man kan nærmest høre Ib Spang Olsens stemme, når man læser de korte tekster om, hvordan byen oplevedes i barnehøjde. Klaus Rothstein, Politiken