Vil du annoncere på Bogpriser.dk, skriv til os her
Bogen “Jørgen Leth 2 - Sportsfilm” af Jørgen Leth;

Jørgen Leth 2 - Sportsfilm

af Jørgen Leth

Forhandlere af bogen “Jørgen Leth 2 - Sportsfilm”

Boghandel Pris Fragt Fragt 1 Fragt 2 Levering Total
kr. 330,84
Fragt 1: kr. 0,00
Fragt 2: kr. 0,00
Levering: +10 dage
kr. 0,00 kr. 0,00 +10 dage kr. 330,84 Vis
Pris:kr. 330,84 Fragt 1 (i)

Fragt: kr. 0,00
Levering: +10 dage
Fragt 2 (i)

Fragt: kr. 0,00
Levering: +10 dage

Bogtype: Ukendt bogtype, Udgivelsesår: 2007, Udgave: 1

ArtPeople / ISBN 9788770552424

Beskrivelse:

Denne anden boks i serien The Jørgen Leth Collection indeholder Leths sportsfilm med hovedvægten på cykelfilmene, hvor Stjernerne og vandbærerne og En forårsdag i helvede står som nyklassikere indenfor genren. Instruktøren var træt af den klicheredne sportsjournalistik og mere optaget af "det indre, psykologiske drame i slagene mellem de stor ryttere". Stjernere og vandbærerne skildrer Giro d'Italia i 1973, hvor Ole Ritters enkeltstart er det filmiske og emotionelle højdepunkt. I En forårsdag i helvede blev det navnkundige et-dagesløb Paris-Roubaix indfanget med 27 kameraer placeret strategiske steder på ruten. Dermed var det lagt i manges hænder, om det lykkedes at indfange dramaet. Begge film har med de givne spilleregler karakter af en kunsterisk udfordring, hvilket også gælder Den umulige time, der skildrer Ole Ritters forsøg på at generobre timerekordren.

Pelota udtrykker igen Leths store fascination af det enestående menneske, der præsterer det sublime. Her illustreret gennem en lille eksklusiv sport fra Baskerlandet.

Endelig rummer boksen to tidligere eksperimenterende film. Motion Picture har tennisspilleren Torben Ulrich i centrum og undersøger fænomenet bevægelse indenfor et absolut billedudsnit. Kinesisk bordtennis skildrer det hurtige spil og arbejder kunstnerisk med billedbeskæring, hvorved spillets hastighed og skønhed understreges.