Vil du annoncere på Bogpriser.dk, skriv til os her
Bogen “Inanna” af Suzanne Brøgger;

Inanna

af Suzanne Brøgger

Bogtype: Hardback, Udgivelsesår: 2007, Udgave: 1

Athene / ISBN 9788711170946

Beskrivelse: Suzanne Brøgger har gendigtet et udvalg af de storslåede myter om og hymner til Inanna, der i årtusinder var en af de vigtigste gudinder i den sumeriske kultur.

Der er ikke mange myter i vores kultur, som har en kvindelig guddom i hovedrollen, og som skildrer kvindelig identitet og seksualitet så kraftfuldt og sensuelt, som myterne om Inanna, der nu for første gang foreligger på dansk. Fremstillingen bevæger sig fra den poetiske skildring af verdens tilblivelse over Inannas bryllup med hyrden Dumuzi til hendes nedstigning til dødsriget, hvor hun hænger som et stykke kød på en krog.

Teksterne er oprindeligt skrevet i kileskrift på lertavler, som man har fundet i det nuværende Irak. Gennem mange år har et hold af forskere på Oxford Universitet arbejdet med tydningen og oversættelsen af dem, og det er deres videnskabeligt funderede oversættelser, som Suzanne Brøgger her har gendigtet på dansk.

Pia Skogemann sætter i sin efterskrift teksterne ind i en religionshistorisk sammenhæng, der gør dem tilgængelige for moderne læsere, ligesom Peter Brandes´ illustrationer, som er lavet specielt til bogen, med deres formsprog bygger bro over dengang og nu.