Vil du annoncere på Bogpriser.dk, skriv til os her
Bogen “Hovedbogen” af Klaus Rifbjerg;

Hovedbogen

af Klaus Rifbjerg

Bogtype: Hardback, Udgivelsesår: 2005, Udgave: 1

Tiderne Skifter / ISBN 9788779730977

Beskrivelse: Hovedbogen er en let revideret, samlet udgave af de fire reflekterende essays med titlerne Karakterbogen, Facitlisten, Synderegistret og Tidsmaskinen, hvor forfatteren som en anden bogholder gør det foreløbige regnskab op for at give sin vurdering af tiden.

I Karakterbogen skriver han om det politiske klima, om højrefløjens massive fremmarch, om kulturradikalismen som et nødvendigt korrektiv, om anmelderstandens magt og afmagt, kunstens væsen, humoren og den omsiggribende pessimisme.
I andel del - Synderegistret - bekender han sine forsyndelser mod de herskende bud. Vi følger ham i Spanien, Frankrig og Danmark, mens han reflekterer over vejrets betydning, borgerskabet, døden, humanismen og borgerkrigene i det fhv. Jugoslavien.

I tredje del - Facitlisten - regner han sig famlende frem til et forhåbentligt rigtigt slutresultat og kommenterer undervejs så forskellige emner som landskabets vandalisering, den politiske længsel efter en stærk mand, samt medieeksponeringen af sex, vold og krig. Op og ned går det i verdenshistorien.
I sidste del - Tidsmaskinen - kommer læseren få uger efter tragedien på Manhattan med på en tur gennem svimle kurver, stigninger og fald.