Vil du annoncere på Bogpriser.dk, skriv til os her
Bogen “Herlinutternes historie” af .;

Herlinutternes historie

af .

Bogtype: Paperback, Udgivelsesår: 2005, Udgave: 1

Alinea / ISBN 9788773695944

Beskrivelse:

En udmærket og meningsfyldt robinsonade for børn. Drengen Rasmus og hans familie er passagerer på en færge. Skibet forliser, og 41 børn strander på en øde ø uden nogen erindring om, hvor de kommer fra. Hvordan skal de organisere et samfund? Hvem skal bestemme? Hvordan skal de bo? Hvordan får de mad og tøj? Alle de klassiske spørgsmål. De klassiske brilleglas, som ved hjælp af solens stråler kan lave ild, er heller ikke glemt,

De kalder sig for Herlinutter og forsøger at organisere et samfund på øen. Om natten har de onde og mystiske drømme, men om dagen synes tingene at fungere, i hvert fald i starten. De giver hinanden passende navne, fordeler arbejdsopgaverne og får løst de akutte problemer. Alt foregår ikke i lutter idyl på øen.  På et tidspunkt bliver alle de mindre børn bare for meget. De vræler om natten og er bange. De må væk. De bliver sendt til en ø, der ligger endnu længere væk.

Den højtråbende Brøle Benn bliver udnævnt til høvding, og alle synes tilfredse. Brøle Benn mister overblikket, og hans magt smuldrer. Han fik fjernet de børn, der var årsag til hans problemer. Han bliver afsløret og derpå forladt af de andre børn.  I slutningen af fortællingen vågner Rasmus, før færgen skal lægge til, og det hele viser sig at være en drøm.

Til 9-12 årige.

Forfatter(e): Linda Lassen, ill. Emil Landgren
ISBN: 87 7369 594 7