Vil du annoncere på Bogpriser.dk, skriv til os her
Bogen “Helleberg omnibus” af Maria Helleberg;

Helleberg omnibus

af Maria Helleberg

Bogtype: Hardback, Udgivelsesår: 2012, Udgave: 1

Lindhardt og Ringhof / ISBN 9788711396292

Beskrivelse:

FRIHEDENS DRAGT:Den unge Karen Dane bor alene på godset Daneborg, idet hendes far for det meste opholder sig i København. Det bliver derfor hende, der må styre genopbygningen af godset, da det brænder. Her oplever hun bøndernes hårde vilkår på nært hold, og hun er ikke i tvivl: De skal være frie! Tiden præges af reformer, og i 1788 underskriver statsrådet endelig landboreformerne, som resulterer i stavnsbåndets ophævelse. 

PATRIOTEN:Karen Danes ene søn Troels er efter nogle år i Indien og Vestindien på vej hjem til Danmark, da hans skib opbringes af englænderne. Han bliver ført til London, hvor den engelske flåde er under udrustning. Da den i 1801 sætter den kurs mod København, er det med Troels om bord. Men da flåden runder Kronborg, springer Troels over bord, og undgår på den måde at kæmpe mod sit land i Slaget på Reden. 

BOMBARDEMENT:Ludvig Dane, Karens anden søn og bror til Patrioten Troels, er en udspekuleret, kold og kynisk finansmand. Han foragter alt og alle – selv sin gravide hustru, Henriette. Da englænderne i 1807 truer med at bombardere København, hvis ikke de får den danske flåde udleveret, ler han hånligt. Men smilet stivner, da englænderne gør alvor af deres trusler og en ildstorm ligger byen i ruiner.