Vil du annoncere på Bogpriser.dk, skriv til os her
Bogen “Handicapforståelser - mellem teori, erfaring og virkelighed” af Leif Olsen;Birgit Kirkebæk;Susan Tetler;Inge Storgaard Bonfils

Handicapforståelser - mellem teori, erfaring og virkelighed

af Leif Olsen; Birgit Kirkebæk; Susan Tetler; Inge Storgaard Bonfils

Forhandlere af bogen “Handicapforståelser - mellem teori, erfaring og virkelighed”

Boghandel Total
kr. 246,95 Vis
kr. 247,40 Vis
kr. 269,95 Vis
kr. 286,00 Vis

Bogtype: E-bog, Udgivelsesår: 2013

Lindhardt og Ringhof / ISBN 9788711357392

Beskrivelse: Den forståelse af handicapbegrebet, som myndigheder og institutioner møder mennesker med funktionsnedsættelser med, har afgørende indflydelse på deres liv. Derfor er det vigtigt, at professionelle, politikere, forskere, administratorer og beslutningstagere reflekterer over deres forståelse af begrebet handicap, og hvordan de beskriver og anvender det i deres arbejdspraksis.

Men som Handicapforståelser – mellem teori, erfaring og virkelighed viser, er det ikke nogen let opgave, for handicapbegrebet er vildt, ustyrligt og sammensat. I bidrag, der spænder fra historie, jura, økonomi og sociologi over rehabilitering, special- og socialpædagogik samt psykologi til teater og medier, giver bogen et fascinerende indblik i et komplekst fænomen. Samtidig formår den at bringe større klarhed over begrebets mange betydninger og derved gøre det mere brugbart, så læseren i sin faglige tilgang hjælpes til at overveje mangfoldighed og menneskelige ressourcer frem for ensidigt at fokusere på diagnoser og mangler.

Handicapforståelser – mellem teori, erfaring og virkelighed henvender sig til studerende, undervisere, fagpersoner, forskere og beslutningstagere, der beskæftiger sig med mennesker med handicap og handicap som samfundsfænomen.