Vil du annoncere på Bogpriser.dk, skriv til os her
Bogen “Frimærker” af Flemming Andersen;

Frimærker

af Flemming Andersen

Bogtype: Paperback, Udgivelsesår: 2011, Udgave: 1

mellemgaard / ISBN 9788792622976

Beskrivelse: Dette er en bog om at samle på frimærker og en inspirationsbog til frimærkesamlere. Bogen inddrager de nye og spændende aspekter ved filatelien, som er kommet til med internettet, der har gjort de små lapper mere tilgængelige. Samtidig er det en bog om at købe og sælge frimærker, spækket med gode råd til både begynderen og den erfarne.

Frimærker er en anderledes indfaldsvinkel til verdenshistorien siden 1840. At samle på frimærker er at studere de forskellige landes billeder af sig selv i forskellige epoker, en kulturhistorie i miniformat. Frimærkesamleren kan lade tankerne vandre frit og ubesværet med de ægte – og nogle gange falske – objekter mellem fingrene. Desuden er frimærker noget nemmere at få plads til end ædle vine og gamle biler.

Om forfatteren:
Flemming Andersen. Født 1961, journalist, forfatter, kommunikationsrådgiver og indehaver af mikrofirmaet Ordlyd i Hvidovre. Flemming Andersen har samlet på frimærker i 40 år, og selv om han flere gange har solgt store dele af sin samling og lagt resten til side i årevis, bliver han ved med at vende tilbage. I denne gennemillustrerede bog forklarer han hvorfor.

Uddrag fra bogen:
Bomberne falder som tårer fra den blytunge himmel, den russiske soldat hilser kammeratligt på sin asiatiske kampfælle, mens han nedkæmper sin fjende. Skrækslagne kvinder og børn flygter fra krigens mareridt. Det er 1933, og mens hungersnøden slår millioner ihjel i de nære sovjetstater som følge af landsbrugskollektiviseringen, udsender Unionen af Sovjetrepublikker disse mærker som led i antikrigskampagnen. Det er nogle af de hårdeste officielle propagandabilleder, der nogensinde er udsendt, og de lader ikke de berømte antikrigsmalere fra for eksempel Tyskland i mellemkrigsårene noget efter, maleren Otto Dix for eksempel. Illustrationerne på frimærkerne behøver i den grad ikke nogen forklarende tekst. Eller hvad med det yndige billede af den lidt vemodige unge kvinde i det besatte Polen, som sikkert skal udstråle taknemmelighed over, at marken kan pløjes i fred under den opstigende nazisol?
Se illustration side 136