Vil du annoncere på Bogpriser.dk, skriv til os her
Bogen “Familier i forandring” af Ole Christensen;Birgitte Tufte;

Familier i forandring

af Ole Christensen; Birgitte Tufte

Bogtype: Ukendt bogtype, Udgivelsesår: 2001, Udgave: 1

Akademisk / ISBN 9788750036524

Beskrivelse: Medier er genstand for talløse diskussioner i de danske familier - og ofte tørner generationerne sammen, fordi børn og voksne ser forskelligt på mediernes nytteværdi i hverdagen. Børn er gerne på forkant med medieudviklingen, mens de voksne ser i det kulturelle bakspejl.

Familier i forandring går bagom diskussionerne for at kaste et blik ind i danske familiers hverdag. Hvordan indgår fjernsyn, radio, computer eller mobiltelefon i børns hverdagsliv? Hvilke forventninger, handlinger og holdninger er der i den anledning på spil blandt familiernes medlemmer? Bogen afdækker forskelle imellem køn og generationer, og giver et bud på en kvalificering af medieundervisningen i folkeskolen.

Med udgangspunkt i et større og endnu uafsluttet forskningsprojekt tegner forfatterne et billede af familielivet i en række danske familier og foretager nogle dybdesnit, der fokuserer på mediebrugen i familierne.

Bogen henvender sig til studerende på seminarier og højere læreranstalter, undervisere, forskere og beslutningstagere samt til forældre og andre der interesserer sig hvordan medierne, nye som gamle, har indflydelse på børns hverdagsliv.