Vil du annoncere på Bogpriser.dk, skriv til os her
Bogen “Digt i masker” af Solveig Hisdal Bogen “Digt i masker” af Solveig Hisdal;

Digt i masker

af Solveig Hisdal

Bogtype: Ukendt bogtype, Udgivelsesår: 2000

Ukendt Forlag / ISBN 9788761707147

Beskrivelse:

Bogtype: Ukendt bogtype, Udgivelsesår: 1999, Udgave: 1

PP Forlag / ISBN 9788790799014

Beskrivelse: Bogen er fuld af smukke og enestående strikket tøj og opskrifter og digte fra Norge. Den er unikt kunstværk en fryd for øjet, der vil være en ""skat"" for dem, der interesserer sig for at strikke noget specielt eller blot ønsker noget smukt at se på.

Den norske kunstner og designer Solveig Hisdal har hentet sine ideer til sit design og opskrifter fra landets kulturskatte. Hun har gennem mange år besøgt museer, kirker m.v. og været på jagt efter fortidens skaberkunst. særlig er det norske folkedragter, gamle tekstiler, kister og skabe, der har inspireret til hendes design af strik med pragtfulde mønstre. Hun skabe moderne design ud fra gamle traditioner.

Solveig Hisdal har haft mange udstillinger på gallerier og museer Norge. Hun er både grafiker og designer fra Kunsthåndværkerskolen i Norge og har flere gange fået priser for sit arbejde. Hun har i sit arbejde fokuser på at overføre unikke traditioner til nutidige kunstværker.

Med bogen vil Solveig Hisdal prøve at skabe glæde og inspiration til nye udøver og søge at nå ud til et bredt publikum.

NORSK DESIGNER OMSÆTTER MUSEERNES SKATTE TIL MODERNE STRIK.

""Da den norske designer SOLVEIG HISDAL var barn, elskede hun at kommer på Historisk Museum i Bergen og særlig i afdelingen for folkekunst. Der var malede møbler, æsker og smykker, og i tekstilafdelingen var der kjoleliv i damask og brokade, dåbshuer med perlebroderier og strikkede trøjer med kniplinger. Alle tænkelige virkemidler var brugt med rundhåndethed og farvesans.
De norske museer laver nu udstillinger af de gamle tekstiler sammen med SOLVEIG HISDALS moderne strik, og der er stor interesse for at se, hvordan en moderne designer kan få inspiration af det gamle og give det ny form. Hun har også lavet en pragtfuld strikkebog, som nu er udkommet på dansk, og som er den rene fryd for øjet. Der kan man se de farvestrålende bemalinger og stoffer, hun har haft som forbillede, sammen med hendes flotte trøjer. Norsk strik er meget andet end store, varme sk