Vil du annoncere på Bogpriser.dk, skriv til os her
Bogen “Det Nordiske Testamente Mellem høje Odin og hvide Krist” af Vagn Lundbye;

Det Nordiske Testamente Mellem høje Odin og hvide Krist

af Vagn Lundbye

Bogtype: Ukendt bogtype, Udgivelsesår: 2007, Udgave: 1

Aschehoug / ISBN 9788711314302

Beskrivelse: Vagn Lundbye puster nyt liv i den danske kulturarv med sit trebindsværk, som både rummer kendte og sjældne fortællinger fra den nordiske mytologi.

Ikke siden Grundtvig og Oehlenschläger har en dansk forfatter kastet sig ud i så gigantisk en opgave som at gendigte fortællingerne om de nordiske guder og helte. Vagn Lundbye har brugt fem år på projektet, og han kommer længere omkring, end nogen tidligere har gjort.

Det nordiske testamente rummer alle de velkendte fortællinger om Odin, Tor, Loke og de andre guder. Beretninger om Rolf Krake, Regnar Lodbrog og Sigurd Fafnersbane, men også mindre kendte historier og tekster, der ikke har været udgivet i mere end hundrede år, bl.a. ""Widsith"" og ""Slaget ved Maldon"".

Vagn Lundbye har valgt at bruge en gammel form, Bjovulf-versemålet, men giver fortællingerne nye facetter med et moderne, kraftfuldt og farverigt sprog.
Værket er illustreret af Esben Hanefelt Kristensen, som har malet omkring 170 billeder til værket. Tidligere har han bl.a. illustreret Saxo Danmarks-krøniken 1-2og Den blå Bibel.