Vil du annoncere på Bogpriser.dk, skriv til os her
Bogen “Den meningsfulde undervisning - sociologiske reflektioner over praksis med dialogbaseret undervisning” af Ulla Højmark Jensen

Den meningsfulde undervisning - sociologiske reflektioner over praksis med dialogbaseret undervisning

af Ulla Højmark Jensen

Forhandlere af bogen “Den meningsfulde undervisning - sociologiske reflektioner over praksis med dialogbaseret undervisning”

Boghandel Total
kr. 45,20 Vis
kr. 45,95 Vis
kr. 49,95 Vis
kr. 49,00 Vis

Bogtype: E-bog, Udgivelsesår: 2019

Dansk Psykologisk Forlag A/S / ISBN 9788771854169

Beskrivelse: I denne artikel anlægges der et sociologisk perspektiv på, hvordan dialogbaseret undervisning kan se ud i praksis, og hvordan den kan bidrage til, at eleverne får en meningsfuld uddannelse med mulighed for at blive selvstændige unge mennesker med kritisk indsigt i og ansvarlighed for demokrati, miljø og omsorg for andre (Biesta, 2015). Artiklen tager afsæt i, at en lærer gennem sin praksis med dialogisk undervisning må gøre sig overvejelser over formålet med uddannelse ved fx at balancere ønsket om, at eleverne klarer sig godt til eksamen, med ønsket om en lighedsorienteret praksis, hvor alle elever skal kunne komme til orde. Den dialogiske praksis, som artiklen tager afsæt i, er ‘diskussionscirklerne’, som er udviklet af gymnasielærer Peter Rydberg. De sociologiske analyser bygger på Gert Biestas begreber omkring meningsfuld undervisning med særligt fokus på mulighederne for subjektificering. Artiklen er skrevet på baggrund af forfatterens observationer af undervisningen og interview med læreren1 om hans oplevelser og erfaringer.