Vil du annoncere på Bogpriser.dk, skriv til os her
Bogen “Demokrati og naturbeskyttelse” af Birger Steen Nielsen;Kurt Aagaard Nielsen;

Demokrati og naturbeskyttelse

af Birger Steen Nielsen; Kurt Aagaard Nielsen

Forhandlere af bogen “Demokrati og naturbeskyttelse”

Boghandel Pris Fragt Fragt 1 Fragt 2 Levering Total
kr. 229,00
Fragt 1: kr. 0,00
Fragt 2: -
Levering: 3-5 dage
kr. 0,00 - 3-5 dage kr. 229,00 Vis
Pris:kr. 229,00 Fragt 1 (i)

Fragt: kr. 0,00
Levering: 3-5 dage
Fragt 2 (i)

Fragt: -
Levering: 3-5 dage

Bogtype: Ukendt bogtype, Udgivelsesår: 2007, Udgave: 1

Frydenlund / ISBN 9788778875327

Beskrivelse: Kan der skabes selvforvaltning i lokalsamfundene? Hvordan sættes en demokratiseringsproces i gang med afsæt i spørgsmål som naturbeskyttelse, bæredygtig udvikling i landdistrikter, borgerinddragelse i nationalparker? Hvilke udfordringer stiller det de kommunale, regionale og statslige myndigheder overfor? Hvilke læreprocesser kan bidrage til demokratisering af lokalsamfund?

Disse spørgsmål analyseres i Demokrati og naturbeskyttelse på baggrund af eksperimenter, der i 2003-05 fandt sted i tilknytning til pilotprojektet om en nationalpark på Møn. Bogen belyser modsigelser, paradokser, håb, knuste drømme og erfaringsdannelser, som fandt sted i dette aktionsforskningsforløb. Facit: Naturbeskyttelse står ikke i modsætning til demokrati, men er i det lange løb kun mulig som demokrati.

Bogen er et eksemplarisk studie af modsigelser og paradokser i borgerinddragelse. Den rummer en omfattende analyse af social læring som et omdrejningspunkt for demokratisering og dannelse af borgerfællesskaber. Der præsenteres et konkret alternativ til den stigende centralisme, der udvikler sig i kølvandet på strukturreformen fra 2006. Dette alternativ er også en kritik af governance-teorierne, som legitimerer denne centralisme med begreber og praksisser som netværksdannelse og bottom-up.

Kurt Aagaard Nielsen og Birger Steen Nielsen arbejder på Roskilde Universitetscenter, hhv. som professor ved Institut for Miljø, Samfund og Rumlig Forandring og som lektor ved Institut for Psykologi og Pædagogik. De har bl.a. med bogen "En menneskelig Natur" (2006) præsenteret en kritisk forskningsstrategi og -model for demokratiudvikling i forbindelse med borgerdeltagelse i naturforvaltning.